Lesesørvis til barn

Bli leselystekspert! I boka «Lesersørvis til barn» lærer du om lesesørvismetoden og hvordan du kan bli en enda bedre veileder i barnelitteratur.

Lesersørvis er en metodisk tilnærming til leseveiledning i bibliotek. I 2022 ble håndboka Lesersørvis til barn gitt ut, et verktøy som hjelper formidlere til å finne bøker til hvert enkelt barn, ved hjelp av lesersørvismetoden.

Boka henvender seg til bibliotekarer i skole- og folkebibliotek, men kan også brukes av lærere, formidlere og andre voksne som jobber med å skape leselyst.

Last ned boka som pdf

Nasjonalbiblioteket har støttet utgivelsen av boka gjennom det nasjonale prosjektet Formidlingskompetanse i folkebibliotek. Boka er skrevet av fylkesbibliotekene i Innlandet, Vestfold og Telemark, Troms og Finnmark og Viken. Underveis har vi fått verdifulle innspill fra skole- og folkebibliotek og Biblioteksentralen. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen har bidratt med forord.

Boka er trykket og skal spres til landets folkebibliotek via fylkesbibliotekene i begynnelsen av 2023. Boka er også tilgjengelig i BookBites, og den kan lastes ned som pdf. Har du ikke fått boka i papirutgave ta kontakt med ditt fylkesbibliotek.

Lesersørvis bygger på den amerikanske tjenesten Readers’ Advisory, og ble tilpasset norske forhold av Vanja Øyrås i boka Lesersørvis (2017). I Lesersørvis til barn har hun fått med seg fem medforfattere: Linn T. Sunne, Camilla Sørbye, Troels Posselt, Ida Zachariassen Sagberg og Vibeke Stokka. Sammen har de bearbeidet lesersørvismetoden slik at den passer for deg som formidler bøker til barn.   

Lignende ressurser