1
des

Muntlig formidling og fantasy – velkommen til åpent julehus

Fredag 1. desember 2023, at 09:00 – 14:00
Gratis

Arrangør: Biblioteksentralen

Lær deg å holde magiske presentasjoner med Antje Bomann-Larsen, møte H.L. Phoenix, serieskaperen bak Arkin-bøkene, og fyll opp kunnskapen om fantasybøker med Aud Kristine Johnsen, Charlotte Frognes og Claus Johannesen. I tillegg blir det deilig lunsj, kollegial prat og muligheten for ett bokkupp eller to.

Tradisjonen tro inviterer vi skole- og folkebibliotekarer til julestemning i Bibliotekenes Hus. I år har vi satt muntlig formidling og fantasy i sentrum.

Program


09.00–09.05: Velkommen
Litt praktisk informasjon:)

09.05–10.00: Hold magiske presentasjoner. Et annerledes – og ganske beroligende – foredrag i muntlig formidling ved Antje Bomann-Larsen
Antje Bomann-Larsen lever av å holde foredrag om det å holde foredrag og har 20 års erfaring med å snakke foran forsamlinger. På Åpent hus deler hun sine beste tips til deg som vil nå fram til folk, om publikum er grupper som besøker biblioteket ditt, deltakere på arrangement, kollegaer eller ledere.

Bli bedre kjent med Antje på antje.no eller @magiske_presentasjoner på Instagram. Her får du gode, ukentlige tips til muntlig formidling. Anbefales!

Pause i ti minutter

10.15–11.00: Møt forfatteren, illustratøren og serieskaperen H.L. Phoenix
Phoenix kommer for å snakke om Arkin-bøkene, som han blant annet vant Ravneringene-prisen for i 2022, Norges første fantasy-pris opprettet av Norges trolig mest kjente fantsyforfatter, Siri Pettersen. Hun ga følgende begrunnelse:

«Dette er smellvakker og stemningsfull illustrasjon i verdensklasse. Konseptet er sylskarpt, med sterk visuell identitet og ikonisk design. Men «Arkin» er også en redningsplanke. Historien dykker i tung tematikk, som trekker på forfatterens egne erfaringer, men likevel evner den å løfte leseren på mesterlig manipulerende vis, og det er nettopp der den treffer meg mest. Den illustrerer selve kjernen i hva fantasy er og kan være: Historier som gir mening til det meningsløse.» (Kilde: storyhouseegmont.no)

11.00–11.45: Fantasy og Forrigebok i fantastisk kombo ved Aud Kristine Johnsen, Charlotte Frognes og Claus Johannesen
Aud Kristine Johnsen er vår egen fantasy-spesialist. Hun kan som få andre skanne bokmarkedet for nye favoritter i sjangeren, og til Åpent hus har hun plukket ut nyere titler som vil passe barn, ungdom og unge voksne.

Claus Johannesen og Charlotte Frognes jobber med Forrigebok i Biblioteksentralen. De vil ta utgangspunkt i et par av bøkene Aud snakker om og vise hvordan du kan registrere og søke på bøker i Forrigebok og finne nye favoritter som ligner. Helt ypperlig til formidling, bokprater og utstillinger.

Se filmer som guider deg i Forrigebok

11.45-12.30 Lunsj
En deilig matbit med preg av jul og masse med skravling (håper vi).

12.30–14.00: Boksalg i biblioteket
Vårt tradisjonelle boksalg åpner rett etter lunsj. Ta gjerne med nett eller sekk. Det er også mulig å bestille frakt til skolen eller biblioteket. Betaling må skje via vipps eller faktura.

Deltakelse er åpent og gratis for alle som jobber i bibliotek eller skole, men husk å melde deg på:)

PS. Denne gangen har vi ikke muligheten til å sende arrangementet digitalt.