Digitalt påfyll: Tik Tok i biblioteket

I dette digitale påfyllet får vi høre hvordan Arendal bibliotek og biblioteket ved Holtet vgs kom i gang med TikTok, hvordan de bruker tjenesten i hverdagen og om resultatene av satsingen. 


TikTok på folkebibliotek: I juni 2021 bestemte Arendal bibliotek seg for å komme på TikTok. Arendal er jo ikke det eneste biblioteket som har en konto her, men det som kanskje gjør deres satsing litt ekstra spesiell er den urokkelig troen på at ungdom engasjerer ungdom best.


Umiddelbart etter sommerferien lyste biblioteket ut stillingen  «Verdens kuleste deltidsjobb» der de jaktet etter ungdom mellom 15 og 19 år. Det ble full klaff, og resultatene har ikke latt vente på seg.  Bibliotekansatt Inger Elise Nipedal forteller historien.


TikTok på videregående: Holtet vgs ønsker å treffe elevene på deres plattformer og etablerte derfor en TikTok-konto i forkant av innsøking til dette skoleåret. Målet med kontoen er å kunne vise frem skolen til potensielle nye elever, og skape et fellesskap blant de som går på skolen nå. For å gjøre dette ønsker de å kombinere informative  videosnutter med gøyale snutter som lettere spres, og dermed kan gi nye følgere.

Videoen er et opptak fra mars 2022

Digitalt påfyll er en del av det nasjonale samarbeidsprosjektet Formidlingskompetanse i folkebibliotek (FiF).  Annenhver uke kan du få et digitalt foredrag om aktuelle bibliotekspørsmål. Agder fylkesbiblioteket har utviklet konseptet, og står fortsatt som redaktør for tilbudet, og tar imot ønsker og innspill om innhold.