Digitalt påfyll: Kompetansebanken

Presentasjon av Kompetansebanken, et nettsted som favner et mangfold av veier til kompetanseheving og faglig påfyll for bibliotekansatte.

Kompetansebanken ligger under bibliotekutvikling.no, og er et nettsted som favner et mangfold av veier til kompetanseheving og faglig påfyll for bibliotekansatte. Her finner du nettkurs og formelle studier sammen med ressurser som håndbøker, fagvideoer og ideer til læringsopplegg og seminarer.

Fylkesbibliotekene som samarbeider i prosjektet Formidlingskompetanse i folkebibliotek (FiF) tok initiativ til utvikling av Kompetansebanken, mens Nasjonalbiblioteket har fulgt opp som nær samarbeidspartner, med teknisk løsning, innhold og langsiktig driftsmodell.

  1. Innledning om FiF-initiativet som ble til Kompetansebanken. Ingrid Ericson, seniorrådgiver Trøndelag fylkesbibliotek/prosjektgruppa Formidlingskompetanse i folkebibliotek (FiF).
  2. Presentasjon av Kompetansebanken. Venke Uglenes, seniorrådgiver Nasjonalbiblioteket/bibliotekutvikling.no.
  3. Samarbeid om innhold og kvalitetssikring. Marius Græsby, seniorrådgiver Innlandet fylkesbibliotek, leder ressursgruppen for Kompetansebanken.

Videoen er et opptak fra 14. september 2023

Digitalt påfyll er en del av det nasjonale samarbeidsprosjektet Formidlingskompetanse i folkebibliotek (FiF).  Annenhver uke kan du få et digitalt foredrag om aktuelle bibliotekspørsmål. Agder fylkesbiblioteket har utviklet konseptet, og står fortsatt som redaktør for tilbudet, og tar imot ønsker og innspill om innhold.