Digitalt påfyll: Kulturfondstafetten

Gjennom prosjektet Kulturfondstafetten har bibliotekansatte over hele landet formidlet litteratur fra Kulturrådets innkjøpsordninger – via videoboktips.

Gunhild Nordbø og Mette Langeland fra Rogaland fylkesbibliotek presenterer prosjektet med bokanbefalinger og litterarturformidling via youtube

Oppskrifter for deling finner du under ressurser her:

Kulturfondstafetten

Formidlere fra hele landet har laget videoboktips der de formidler litteratur fra Kulturrådets innkjøpsordninger. Filmene kan brukes i bibliotekenes digitale formidling. Vi har også laget syv lesersørvisbrosjyrer som kan lastes ned, skrives ut og deles ut på ditt bibliotek.

Filmene er også tilgjengelige for publikum på YouTube-kanalen @leseforslag og kan lastes ned fra Bibliotek24s Mediebank for å deles gjennom bibliotekenes digitale kanaler.

Prosjektet er støttet av Kulturrådet og er et samarbeid mellom ti fylker. Prosjektet er en videreutvikling av forrige runde av Kulturfondstafetten, først og fremst ved at målgruppa er utvidet til alle bibliotekenes lånere.

Videoen er et opptak fra 26.oktober 2023

Digitalt påfyll er en del av det nasjonale samarbeidsprosjektet Formidlingskompetanse i folkebibliotek (FiF).  Annenhver uke kan du få et digitalt foredrag om aktuelle bibliotekspørsmål. Agder fylkesbiblioteket har utviklet konseptet, og står fortsatt som redaktør for tilbudet, og tar imot ønsker og innspill om innhold. Påfyllene kan ses i opptak på Kompetansebanken