Logo OsloMet

Grunnleggende metadata – enkeltemne

Dette studiet gir deg en innføring i viktige standarder og praksiser innenfor metadataproduksjon i den norske og internasjonale biblioteksektoren.

Enkeltemnet grunnleggende metadata gir deg en innføring i viktige standarder og praksiser innenfor metadataproduksjon i den norske og internasjonale biblioteksektoren.

Nettstudier i bibliotekfag

Varighet: 1 semester

Omfang: Deltid, nettstudier

Studiepoeng: 10

Studiestart: Januar

OsloMet tilbyr videreutdanningstilbud i bibliotek- og informasjonsvitenskap tilbys som nettstudium og passer best for deg som vil studere på deltid.

Videreutdanningen tilbys som et program på 60 studiepoeng, nyttig for deg som ønsker arbeid i bibliotek, men de ulike emnene tilbys også som kortere videreutdanninger med 10 studiepoeng, aktuelt for deg som allerede jobber i bibliotek.

Målgruppe

Målgruppen for videreutdanningen er

  • tidligere kandidater med bibliotek- og informasjonsfaglig utdanning som ønsker faglig oppdatering og fornying
  • bibliotekansatte uten bibliotekfaglig utdanning som har behov for eller er interessert i videreutdanning i bibliotekspesifikke fag

Hva lærer du?

Studiet gir deg en grundig innføring i viktige standarder og praksiser innenfor produksjon av metainformasjon i både norske og internasjonale biblioteksektorer.

Du vil få innsikt i metodene og de fundamentale prinsippene som ligger bak praktisk katalogisering og beskrivelse av emner.

Du vil samtidig få forståelse for andre utfordringer knyttet til metadata, som metadatakvalitet, interoperabilitet og etiske sider ved metadataproduksjon.

Målet med studiet er at du skal tilegne deg

  • kunnskap om registreringsstandarder og metadataskjemaer for beskrivelse og gjenfinning av ulike dokumenttyper i bibliotek og planlegge og gjennomføre et formidlingsopplegg
  • ferdigheter i å analysere og beskrive ulike dokumenttyper med tanke på gjenfinning i bibliotek