Om lån, retur og erstatningskrav

Lån

Alle bibliotek kan låne og bestille kopier fra Depotbiblioteket, samt levere materiale til samlingen. Privatpersoner som ønsker å låne fra Depotbiblioteket må kontakte sitt nærmeste bibliotek for å gjøre en bestilling, eller bestille via Biblioteksøk.

Vanlig lånetid er 6 uker. For bokpakker fra Det flerspråklige bibliotek er det mulig å velge ønsket lånetid ved bestilling (3-6 måneder). Forny gjerne selv, men unngå ukritisk bruk av «forny alle-knappen».

Returnere lån til Depotbiblioteket

Lån returneres til Depotbiblioteket, biblioteknummer 0183300.

Nasjonalbiblioteket
Depotbiblioteket
Finsetveien 2
8624 MO I RANA

Dette gjelder også retur av bokpakker og fjernlån fra Det flerspråklige bibliotek.

Depotbiblioteket har egne returposer som kan brukes for retur av bøker til oss. Når du bruker returposene er det ikke nødvendig med stikksedler med navn og biblioteknummer. Bare pakk bøkene i posen og lim igjen. Returposer bestiller du på depotbiblioteket@nb.no.

Purringer og erstatningskrav

Hvis lånet ikke er mottatt i retur til forfallsdato, blir det automatisk sendt ut purring uken etter. Hvis lånet nylig er returnert kan purring ignoreres, men ta kontakt hvis det er returnert for mer enn to uker siden. Etter 3. purring sendes det ut erstatningskrav på 400 kroner.

Du kan kjøpe et erstatningseksemplar for boka, heller enn å betale erstatningskravet. Vi foretrekker erstatningseksemplar, og kravet vil da bortfalle. Dersom du kjøper inn erstatningseksemplar, må du merke forsendelsen godt med «erstatningseksemplar for…..», og sende denne til Depotbiblioteket.

Hvis et lån blir returnert, eller du sender et erstatningseksemplar etter at faktura er sendt, vil det komme en kreditnota på beløpet.

Dersom lånet er returnert, og ikke kommet fram til Depotbiblioteket innen rimelig tid, bør du sende en etterlysning til transportør. Sett gjerne Depotbiblioteket (e-postlenke) på kopi ved etterlysning.

Kontakt oss gjerne hvis det er noe du lurer på