Bli med på KI-løftet!

Fra 29.april kan du ta kurs i kunstig intelligens på nett. Da lanseres kurset Elements of AI i norsk versjon. Målet er å gjøre kunstig intelligens forståelig for alle. 

Tekst: Pressemelding fra NTNU

Elements of AI er et kurs utviklet av Universitet i Helsinki, i samarbeid med det norske designbyrået Feed AS. Det ble lansert våren 2018, og siden da har nesten 400 000 registrert seg på kurset over hele verden. 

Regjeringen la fram en egen strategi for kunstig intelligens i januar.
– Dette kurset er et ledd i denne strategien. Nå kan hvem som helst forstå mer av hva kunstig intelligens er, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland. 

Teknologien brukes over alt 

– Kunstig intelligens tas i bruk i alle sektorer, dette er noe vi må forstå, snarere enn å frykte. Nå har vi alle sjansen til det, sier dekan ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk ved NTNU, Ingrid Schjølberg. 
Direktør Torbjørn Svendsen, ved NTNU digital, har vært faglig ansvarlig for den norske versjonen av kurset. 
– Dette er et lavterskeltilbud og passer for alle. Målet er at mange skal kunne litt, sier Svendsen.

Riktig tid nå?

I disse tider vet vi mange sitter ekstra mye ved PC-en. Koronaepidemien har endret hverdagen vår. Mange av oss løser oppgaver på nye måter. Mange lærer noe nytt hver dag og det meldes om rekordinteresse for nettkurs. 
– Vi vet at næringslivet har mye å stri med om dagen, men at digitalisering og kunstig intelligens blir viktig i den framtiden de skal møte etter Covid19, er hevet over enhver tvil. Vi håper både enkeltpersoner og bedrifter vil gripe denne muligheten til ny innsikt i hva kunstig intelligens er og hvordan det brukes i samfunnet, understreker statsråd Helleland

Seks deler

Kurset består av seks deler. Hvordan definere kunstig intelligens? Hva er filosofien bak? Du får blir også kjent med beslektede fagområder og lærer hvordan problemer løses med kunstig intelligens. Du får innsikt i hvordan kunstig intelligens allerede er en del av dagens samfunn, og vil bedre forstå bruk, verdi og begrensinger av teknologien.

Også for elever i videregående 

Over 400 videregående skoler har fått invitasjon til å bruke kurset som en del av undervisningen. Videregående elever er allerede i front med tanke på bruk av ny teknologi. Vi håper at mange også er nysgjerrige på å forstå hva som ligger bak. 

Kurset et tilgjengelig på https://www.elementsofai.no/