Statistikkrapportering

Du må være innlogget og tilknyttet et bibliotek for å levere statistikk. Logg inn eller registrer deg her

Fag-/folke-/fylkesbibliotekstatistikk

For å levere statistikk må en være innlogget på bibliotekutvikling.no og tilknyttet biblioteket som skal rapportere statistikken. Det vil si at bibliotekleder, eller andre som administrerer rettigheter, må ha godkjent den som skal ha tilgang til statistikkskjemaene. De som leverte statistikk i fjor er sannsynligvis godkjent fra før, og det er da ikke behov for en ny godkjenning. Personer som ikke er godkjent, får muligheten til å be om dette i prosessen med å levere statistikk. Dersom du har endret e-postadresse og/eller trenger hjelp til å oppdatere brukerprofilen din, kan du sende en e-post til bibliotekutvikling@nb.no.

Når du er pålogget, vil du finne statistikk for eget/egne bibliotek for årene 2017-2020 under «Min side» og «Mine statistikkskjema». Denne muligheten er ikke synlig med mindre du er pålogget.

En forhåndsvisning av skjemaene med veiledningstekster vil gjøres tilgjengelig når statistikkrapporteringen starter. Tilgang til disse skjemaene krever ikke pålogging, og er åpne for alle.

Frister

  • Fag- og forskningsbibliotek: 17. februar 2022
  • Folkebibliotek: 17. februar 2022
  • Mobile bibliotek: 17. februar 2022
  • Fengselsbibliotek: 17. februar 2022
  • Fylkesbibliotek, eget skjema: 17. mars 2022
  • Fylkesbibliotek, kontroll av statistikk for folkebibliotek og mobile bibliotek: 17. mars 2022

Kontroll av statistikk

Fylkesbibliotek får tilgang til en oversikt over bibliotekene de skal kontrollere, med tilgang til deres skjema og mulighet til å ta ut rapporter. Dette gjøres under «Kontrollere». Denne tilgangen er bare synlig hvis du er pålogget og tilknyttet fylkesbiblioteket.

Skolebibliotek

I tråd med Nasjonal bibliotekstrategi vil ikke Nasjonalbiblioteket samle inn bibliotekstatistikk for skolebibliotekene i grunnskolen og videregående skole for 2021.