I noen tilfeller har tilretteleggere laget egne kurs. Her er et par eksempler på hvordan det kan se ut.
Suzannah, en bibliotekar i Cambridge, Massachusetts, laget en læringssirkel om Tinkercad, en gratis og nettbasert programvare for 3D-modellering. Tinkercad er ikke et kurs, det er bare et verktøy. Suzannah hadde litt erfaring etter å ha gjennomført to læringssirkler med andre emner og nå ville hun prøve å lage sitt eget kurs. Hun satte sammen en kursdisposisjon for å gjennomføre en fireukers læringssirkel om Tinkercad. Du finner kursdisposisjonen hennes i lenker på denne siden.
Et annet eksempel er Jordan, som jobber som bibliotekar i Boston. Hun fant ikke et godt gratis alternativ for skjønnlitterære skrivekurs. Som forfatter selv laget hun et WordPress-nettsted og bygde deretter et kurs om skjønnlitterær skriving for nybegynnere som var spesielt designet for en læringssirkel som skulle gå over åtte uker: fiction writing for beginners. Kurset var så vellykket at hun siden har laget to tilleggskurs: ett om world building og det andre om å skrive en serie: writing a series. Hvis du vil lese mer om dette, ble Jordans erfaring omtalt i The Writing Platform, et nettsamfunn for forfattere, i 2019.
Du trenger selvsagt ikke lage ditt eget kurs for å drive en læringssirkel. Men hvis dette er noe som interesserer deg, oppfordrer vi deg til å sjekke ut Course in a Box, et åpent kildekode-verktøy for å lage nettkurs.