Gå til teksten om Strukturen på øktene for å få en liste med aktiviteter som er laget for å oppmuntre til aktiv deltakelse. Prinsippene nedenfor er ment å danne grunnlag for likeverdig engasjement og deltakelse.
Deltakerne i læringssirkelen kan ha varierte erfaringer fra andre læringsarenaer, og de kan spenne fra suksess til fiasko. Noen av dem kan være nølende med å delta aktivt i samtaler av frykt for å mislykkes eller bli dømt av de andre. Derfor er det viktig å bygge tillit blant gruppemedlemmene og gjenopprette tilliten til at alle har evne til å lære. Folk føler seg mer komfortable med andre når de forstår bakgrunnen deres, og du kan lage plass til personlig deling gjennom å la deltakerne bli bedre kjent. Disse aktivitetene er svært viktige i digitale sammenhenger der folk har færre muligheter til å småprate med de andre før og etter øktene. Du kan etablere tonen ved å være åpen om dine egne livserfaringer for å oppmuntre deltakerne til å gjøre det samme. Men gjør det selvsagt bare i den grad du er komfortabel med det! Ta også en titt på forslagene under «Legg til rette for livslang læring». Når deltakerne får hjelp til med å sette realistiske mål, legge vekt på læringsstrategier og bruke relevante læringsressurser, kan de begynne å gjenoppbygge selvtilliten til at de kan lære.
Hva om du vet mye om det aktuelle emnet? Din erfaring og dine ferdigheter er like mye en del av læringsfellesskapet som alle andres, og du kan og bør absolutt bringe inn ditt perspektiv. Bare vær oppmerksom på hvilken makt du har i gruppa. Når du avslører personlig kunnskap om et emne, må du være oppmerksom på ikke å forhaste deg med å svare, men i stedet gi gruppa mulighet til å utforske spørsmål og ideer først. I stedet for alltid å dele den informasjonen du sitter på, bør du også vurdere å dele hvor du fant eller lærte dette, som en ressurs for andre.
Hva hvis gruppa står fast? Hvis du ikke er fagekspert og emneinnholdet ikke er så klart som du ønsker, er det på tide å utforske andre eksterne eller supplerende ressurser. Hvis du ikke har svaret, kan du og deltakerne slå det opp og dele det med gruppa i neste møte.
Du og andre deltakere kan lete på egen hånd etter ressurser og ta dem med tilbake til gruppa for å diskutere dem. Husk: vi er i et læringsfellesskap i en læringssirkel, og alle og enhver kan hjelpe til med å finne svar.
Når du tenker på diskusjon, tenker du sannsynligvis på folk som er samlet og snakker til hverandre, og dette er den normale forventningen for fysiske og digitale møter. Men noen ganger må du kanskje fremme andre typer ikke-verbal kommunikasjon for å få en gruppe til å samhandle. Kanskje du har noen sjenerte mennesker med deg, eller du kan ha noen deltakere som med tekniske problemer eller utstyrsbegrensninger.
Her er noen alternativer du kan prøve: