Innsjekk og utsjekk: Værmelding

Værmelding er en enkel øvelse som egner seg både til å sjekke inn og ut av møter. Det er en fin øvelse for å starte gjentakende gruppemøter.

Du trenger

  • Bilder med værikon
  • 3–8 deltakere

Metode

Stemning og følelser symboliseres med værikoner.

Trinn 1
Start med å plassere lapper med de ulike værikonene på bordet eller gulvet foran dere. Fjern alle andre ting fra bordet/gulvet. Skriv ut værikonene, og laminere dem gjerne. Husk å skrive ut flere kort av hvert ikon. Kanskje gruppa er i kollektivt solskinn i dag?

Trinn 2
Be alle deltakerne velge seg et eller et par værikon (i stillhet) som beskriver hvordan de har det i dag – eller hvordan dagen/uka så langt har vært. Be dem tenke over hvordan de kan beskrive hvordan de har det, ved hjelp av dette værikonet. Det kan føles litt rart første gangen, men dere blir fort vant til å si ting som:

«Forrige uke startet med ganske tykk tåke, som heldigvis lettet halvveis ut i uka etter at jeg hadde fått levert den rapporten jeg har jobbet med i det siste. Resten av uka var det sol med lett skydekke».

Eller:

«I dag har det vært strålende sol hele dagen, etter et par dager med storm for å rekke å få unna ..».

Dette er en fin måte å få legge fra seg ting som du har vært opptatt med før møtet, samt kjenne etter hvor du er nå.

Som en utsjekk kan dere runde av gjennom å be gruppa om å avgi en ny værmelding om hvordan de forventer at uka som kommer vil bli.

Tilbake til kurs