Innsjekk: Tidsreisen

Tidsreisen er en enkel innsjekk ved starten av et møte, som samtidig er en fin måte for deltakerne å lande i det dere skal gjøre sammen, og samtidig avstemme sine forventninger til møtet.

Illustrasjon av to små mennesker som holder i en gigantisk blyant og et gigantisk forstørrelsesglass. Mellom dem et stort utropstegn og et stort spørsmålstegn, og noen snakkebobler.

Du trenger

  • Stoler i en sirkel (4-15 deltakere)
  • Noen postit-lapper og tusj/penn
  • En vegg å henge lappene på

Metode

Sett dere i sirkel (gjerne uten bord foran dere), og ha med dere lapper (gjerne i A5) og en tusj hver. Forklar for deltakerne at du skal ta dem med på en liten tidsreise fram i tid, hvor dette møtet/kurset allerede har funnet sted.  

Hjelp deltakerne å tenke seg fram i tid gjennom å be dem lukke øynene og si: «Det er nå i morgen kl 10. Du sitter med en god kopp kaffe og tenker på møtet vi hadde i går, og du er veldig fornøyd med det vi kom fram til eller fikk gjort på møtet. Hva var det som skjedde? Hva gjorde vi eller avklarte vi på møtet som gjør at du er så fornøyd?»

Gi dem noen minutter til å tenke over og skrive ned på to forskjellige lapper:

Lapp 1 – hva, helt konkret, er det de er så fornøyde med gjeldende møtet? Hva skjedde som var så bra, som ga så mye energi? Be dem konkretisere så godt de kan.

Lapp 2 – hva gjorde de selv for å få til dette?  Hvordan bidro akkurat de til at møtet ble så vellykket?

Når alle har fått tenke noen minutter og har skrevet ned sine tanker på de to lappene, tar dere to runder hvor dere forteller hverandre i tur og orden hva dere har skrevet. Heng opp lappene på en tavle eller en vegg etter hvert som dere deler.

  • Runde 1/Lapp 1: Hvorfor er du så fornøyd? Hva var det som gjorde møtet så bra?
  • Runde 2/ Lapp 2: Hvordan bidro du selv til at det ble et godt møte?

Å bli utfordret på hvilken rolle du har i å skape et godt møte, gjør noe med måten vi deltar på – vi forstår at alles rolle er viktig, og vi tar ansvar for å koble oss på.

Tilbake til kurs