Jeg vet HVA jeg vil samskape om, men ikke HVEM jeg skal samskape med

Du har en idé eller en problemstilling som du tenker kan egne seg å samskape med innbyggere om, men er usikker på hvem som kan hjelpe deg å finne gode løsninger.

Begynn her:

Når du inviterer andre inn for å samskape om en idé, så er den ikke lenger din. Du må tåle at de andre eier idéen like mye som deg, og at løsningen dere kommer fram til kan bli en helt annen enn det du så for deg

Gode relasjoner er avgjørende for å kunne samskape. Tillit er din viktigste valuta

Eksempel: Gjesdal – Veien til den nye møteplassen

I 2019 ble Veveriet i Gjesdal, et industribygg fra 1889, totalrenovert og etablert som kommunens kulturhus. Målet var å skape en inkluderende møteplass ved å samskape med innbyggere og lag og foreninger om innhold og program. Denne tilnærmingen viste seg å fungere veldig godt, og samskaping har blitt modus operandi for de ansatte på Veveriet i Gjesdal.

LES MER I BIBLIOTEKET SOM SAMSKAPER (2020), s. 22

Eksempel: Jevnaker – Hvordan kan biblioteket som møteplass styrke lokal tilhørighet i Jevnaker?

De to ansatte på biblioteket i Jevnaker var lei av å bruke ressurser på nye prosjekter og tiltak med uvisst utkom. Noen tilbud traff brukerne våre godt og engasjerer fortsatt. Andre ble flopper som raskt døde ut. Samskaping ble løsningen for å løfte tjenesteutviklingen ut av det støvete bakrommet og ut til innbyggerne i lokalsamfunnet.

LES MER I BIBLIOTEKET SOM SAMSKAPER (2020), s. 27

Tilbake til kurs