Eksempler på digital formidling

Forfattersider

På Steinkjer har biblioteket laget nettsida www.uppdal.no. Fra Inderøy finnes et nettsted over lokale nynorskforfattere: fagrefjord.no.

<img width=»227″ height=»144″ src=»» alt=»Bildet kan inneholde: 1 person, tekst som sier ‘Trøndelag fylkesbibliotek driver en nettside og en Facebookside om Olav Duun. Det vi har lyktes best med er en serie Duun-sitat på Facebooksiden, satt opp i et meme-format. De mest populære av disse har nådd over 150 likes, og 5000-9000 visninger.

Disse sitatene er et godt eksempel på hva man kan få til med enkle midler, når man tar eierskap til en forfatters ettermæle. Og hvis det ikke er en forfatter, så kanskje det finnes et kulturminne som dere kan ta digitalt medansvar for å spre informasjon om?

Og noen ganger er det ikke nok å lage nettside: I Vikna (nå: Nærøysund) bidro biblioteksjefen til at det ble reist en minnestein om forfatteren Magnhild Haalke, og til at det kom en biografi om Haalke.

Det finnes også noen regionale forfatternettsteder, driftet av fylkesbibliotekene:

Litteraturnett Nord-Norge

Forfattarar frå Sogn og Fjordane


Bokblogger

Her er noen flere eksempler på lekent og vektig innholdsproduksjon

Podkast

Videoboktips

I samarbeide med Haugesund og Karmøy folkebibliotek har Rogaland fylkesbibliotek laget nettkurset Videoboktips som ligger på Bibliotekutvikling.no. Målet er en storstilt produksjon av korte videoboktips som kan deles i sosiale medier av bibliotek over hele landet.

Eksempler på videoboktips finner du for eksempel i Youtubekanalen Videoboktips fra bibliotekene i Rogaland og på Sølvbergets Youtubekanal.