Diskusjonslister for bibliotek

Nasjonalbiblioteket driver diskusjonslister/postlister med hele biblioteksektoren som målgruppe. Listene er åpne for alle interesserte, men man må melde seg på en liste for å kunne delta i diskusjonen i listen.

Biblioteknorge@nb.no : for generell diskusjon om bibliotekspørsmål (Biblioteknorge-lista)
Katalogforum@nb.no : åpent forum for katalogiseringsspørsmål

Disse ble lagt ned mars 2020:
Referanse@nb.no : for referansespørsmål
Ledigstilling@nb.no : for stillingsannonser

Her er arkivet til alle diskusjonslistene.

Driftsansvarlig

Driftsansvarlig for diskusjonslistene kan kontaktes her.

Brukervilkår for NBs e-postlister

  • Påmelding til den enkelte diskusjonsliste regnes som samtykke fra den enkelte bruker til at dennes e-postmeldinger sendt til listen, arkiveres og gjøres tilgjengelig på Internett.
  • E-postmeldinger som strider mot norsk lov tillates ikke sendt til Nasjonalbibliotekets diskusjonslister.
  • Den enkelte bruker må ta hensyn til regler om opphavsrett. Det er eksempelvis tillatt å sitere innenfor god sitatskikk, noe som også betyr at verket det siteres fra, må ha vært offentliggjort tidligere.
  • Den enkelte bruker er ansvarlig for å følge allminnelige nettvettregler.
  • Brudd på brukervilkår og/eller norsk lov kan medføre utestengelse fra Nasjonalbibliotekets e-postlister.

Viktig å vite før du melder deg inn

Det er viktig å benytte eksakt samme e-postadresse ved utsendelse av meldinger på listene som du benyttet da du meldte deg inn. Meldte du deg inn med e-postadressen: navn.etternavn@arbeidssted.no sjekker systemet at denne adressen er påmeldt listen. Andre avsender-adresser som er forkortelser eksempelvis n.e@arbeidssted.no vil bli forkastet. Sjekk hvilken avsender-adresse du har i e-postsystemet ditt før du melder deg inn i en av listene.Inn- og utmelding

Alle meldinger til listene legges i et digitalt arkiv, og arkivet er tilgjengelig via Internett i henhold til konsesjon gitt fra Datatilsynet 1.3.2000. Nasjonalbiblioteket sperrer for spamming på listene.

Det finnes en egen registreringsside for innmelding og utmelding.

Når man har meldt seg på en liste, får man en e-post fra listen der man blir bedt om å bekrefte påmeldingen. Dette er både for å sikre at man er den man gir seg ut for å være, og for å unngå at noen blir meldt på listene uten å ville det selv. Etter at påmeldingen er bekreftet kommer en velkomstmelding i en e-post fra listen.