19. juni 2017

Sagalitteratur til bibliotekene

Gave fra Island er nå på vei ut til alle folkebibliotek.

I mars var det islandske statsoverhodet og hans delegasjon på statsbesøk i Norge. Kong Harald, Dronning Sonja og den islandske presidenten var i den forbindelse på Nasjonalbiblioteket, hvor kulturminister Helleland mottok 500 eksemplar av Islendingesagaene. Det var den islandske utenriksministeren Guðlaugur Þór Þórðarson som overrakk gaven.

– Kunnskapen om Norges historie ville vært mye mindre uten de islandske tekstene, sa Kong Harald i en tale til delegasjonen på gallamiddagen for besøket.

Islands utenriksminister, Guðlaugur Þór Þórðarson, overrakte 500 eksemplarer av «Islendingesagaene» til kulturminister Linda Hofstad Helleland. En litterær gave fra det islandske folket til det norske, i anledning 80-årsdagene til Kong Harald og Dronning Sonja.
Foto: Nikolaj Blegvad

Kongen skrev et forord til den nye utgaven av sagaene som ble gitt ut i 2014 i Reykjavik. Det er denne fembindsutgaven som islendingene nå har gitt det norske folk.

For at gaven skal nå fram til det norske folk, blir bøkene gitt til folkebibliotekene i Norge. Spesielt er det ønskelig at barn og unge får kjennskap til denne litterære arven.

Bøkene sendes direkte til norske folkebibliotek fra forlaget. Nasjonalbiblioteket har derfor ingen oversikt over forsendelsen.