7. april 2017

Podkast og strømming av Nasjonalbibliotekets arrangementer

Gjennom direktesendinger og podkaster har Nasjonalbiblioteket nå tilrettelagt den digitale formidlingen slik at alle i hele landet har tilgang til å oppleve arrangementene våre uansett hvor de er.

Ved å strømme alle arrangementene kan Nasjonalbiblioteket nå formidle det kuraterte programmet til et langt større publikum enn tidligere. Etter et par måneders testing av den tekniske løsning nærmer vi oss nå en løsning som oppfyller de fleste krav til strømming i god kvalitet.

Lyd og bilde er litt ute av synk, og det jobbes med en løsning på dette i tillegg til en løsning som gjør det mulig å se sendingene på Android-enheter. På nåværende tidspunkt er det mulig å følge med på iOS-enheter og på PC/Mac i en hvilken som helst nettleser.

Sendingene går direkte og vil være tilgjengelig fra arrangementets start til slutt. Oversikt over direktesendinger finner du på her.

Utvalgte arrangementer som podkaster
I tillegg til videostrømming er det mulig å høre utvalgte arrangementer som lydopptak. Det er lagt ut 22 podkaster inntil videre, og blant disse finner du seriene Støv og stjerner  og Sjangerlære. Nasjonalbibliotekets podkaster finner du på her.