20. april 2017

Nasjonalbiblioteket strømmer konferansen «Søking i en ny tid»

Førstkommende tirsdag holdes konferansen "Søking i en ny tid" hos Nasjonalbiblioteket i Oslo. Arrangementet ble fort fulltegnet, og vi er derfor glade for å kunne fortelle at konferansen vil bli strømmet på våre nettsider.

Prosjektleder Inger Stenersen mener konferansen vil være av interesse for alle som jobber med formidling, informasjon og gjenfinning. Det er en konferanse for bibliotekarer, journalister, arkivarer, utviklere, forskere og for dem som jobber med formidling.

– Dette er et felt som er i stor endring og utvikling, og det er en utfordring for alle som jobber med informasjon, sier Stenersen. Spørsmål om hvordan skal vi forholde oss til alle de mulighetene vi har i dag, og all den informasjonen som er tilgjengelig for oss, er en svært aktuell problemstilling for mange.

– Vi har mulighet til å finne ut om mengder av ting, men klarer vi det? Og klarer vi som formidlere å gjøre det enkelt for andre å finne fram? Er søkemulighetene vi lager gode nok? Og er det vi finner sant og ekte?

Talere på konferansen er blant annet Kenn Bicknell fra Los Angeles County Metropolitan Transportation Authority Library & Archive, Nils Pharo og Kim Tallerås fra Hioa og Marthe Øynes fra Making waves. Arve Søreide og Jonas Svartberg Arntzen fra Deichmanske skal snakke om hvordan man gjør biblioteket tilgjengelig – både for brukere og bibliotekarer. Trond Myklebust, Lars Johnsen og Arne Martinius Linstad fra Nasjonalbiblioteket vil snakke om arbeidet med søk i Nasjonalbiblioteket.

Se hele programmet her (pdf).

Konferansen finner sted 25. april fra kl. 09.15 – 15.30.

Klikk her for å se konferansen streamet i sanntid på Nasjonalbibliotekets streamingside.