3. mars 2017

Konkurranse om barnelitteratur på norsk tegnspråk – vinneren er kåret!

Statped vant konkurransen om å formidle digital barnelitteratur på norsk tegnspråk.

Nasjonalbiblioteket utlyser hvert år en konkurranse for å finne det beste prosjektet for digital barnelitteratur på norsk tegnspråk (NTS). Vinnersummen er på 1 million kroner, og pengene skal gå til det prosjektet som på beste måte vil skape leselyst hos døve og hørselshemmede barn. I år kan vi gratulere Statped med seieren!

Statped tar utgangspunkt i tegneserien «Valhall», og vil utvikle to ulike tekniske løsninger rundt denne tegneserien. Med den første løsningen skal leseren holde det fysiske serieheftet. Ved å sikte på et bilde i heftet med et mobilkamera, får man se tegnspråkversjonen av teksten i ruten. I den andre løsningen blar man i en digitalisert versjon av heftet, og kan klikke på snakkeboblen og få tegnspråkversjonen opp i samme vindu.

Både tegneserier i seg selv, men også temaet mytologi har vist seg å inspirere til lesing. Valhall, med status som moderne tegneserieklassiker, er derfor et godt valg, og den tekniske løsningen gir barna valget om når de vil se NTS og når de «bare» vil lese norsk.

Produktet skal være ferdig i november 2018, men en liten forsmak finnes allerede:

Statped har også tidligere fått støtte av Nasjonalbiblioteket til å utvikle gode produkter for norsk tegnspråk. Flere av disse er fritt tilgjengelige på nett:

Originalfortellinger på tegnspråk og Solsystemet

Vi gratulerer Statped igjen, og gleder oss til å se det ferdige produktet!