2. oktober 2017

Fem nye fylker med i Biblioteksøk

Fra mandag 2. oktober kan lånere i 10 fylker benytte seg av Biblioteksøk.

Biblioteksøk er testet i fem fylker fra slutten av mai, og nå står fylkene Finnmark, Hedmark, Oppland, Sogn og Fjordane og Vestfold for tur.

Avdelingsdirektør Svein Arne Tinnesand ved Nasjonalbiblioteket sier at testen er viktig for å kunne tilby en god tjeneste når Biblioteksøk lanseres som nasjonal tjeneste i 2018. Vi oppfordrer folkebibliotekene til å reklamere for denne tjenesten overfor sine brukere, både direkte, på bibliotekenes nettsider og via sosiale medier slik at publikum tar tjenesten i bruk.

En tjeneste som Biblioteksøk vil aldri kunne være 100% feilfri. Vi er derfor avhengige av at brukere og bibliotek gir tilbakemelding til oss når det gjelder feil eller mangler. Slik tilbakemelding kan gis til denne e-postadressen: bibsok@nb.no

Tinnesand understreker at Nasjonalbiblioteket kommer til å trekke med flere fylker i utprøvingen av Biblioteksøk i tiden framover. En nasjonal lansering kan likevel ikke skje før på nyåret. Det vi venter på før vi lanserer tjenesten nasjonalt, er at de store bibliotekene som nå har ute anbud på nytt biblioteksystem (Bergen, Kristiansand, Stavanger og Trondheim) kommer på plass. I tillegg avventer vi at Deichman og Drammen, som begge har et system som ikke er tilpasset Biblioteksøk, finner en løsning.