11. september 2017

Er du bibliotekleder? Har du husket å melde deg på Biblioteklederkonferansen?

Påmeldingsfristen er 15.september.

Lily Knibbeler, direktør for det Koninklijke Bibliotheek, Nasjonalbiblioteket i Nederland.

Hovedforedraget på konferansen blir holdt av direktøren for det Koninklijke Bibliotheek, Nasjonalbiblioteket i Nederland, Lily Knibbeler. Hun er leder for 300 ansatte, og er opptatt av å utvide og styrke biblioteknettverket og andre aktører som bidrar til fremme bibliotekenes framtid.

Nederland er på et vis lik Norge når det gjelder nasjonal bibliotekpoltikk. De fikk som Norge en ny biblioteklov i 2014. Loven initierte også en bibliotekstrategi hvor det Koninklijke Bibliotheek fikk tildelt oppgaver. Blant annet skal de drifte nettverket for felles websider, gjøre det nasjonale biblioteket digitalt tilgjengelig og sikre tilgang til informasjonstjenester for funksjonshemmede. I Nederland har det også vært en kommunesammenslåing, hvor 400 kommuner er blitt til 160 kommuner.

Vi ser fram til å høre Lily Knibbeler og flere andre aktuelle foredragsholdere 25. og 26.oktober på Holmen fjordhotell.

Se vårt program her!