30. august 2017

En arena for hele landet

Fredag 1. september åpner Nasjonalbiblioteket nye publikumsområder i Oslo med kafé, arrangementsrom og utstillingsarealer, dype lenestoler og enda flere arbeidsplasser mellom fresker og høye himlinger.

Monica Helvig, som arbeider med arenautvikling i Sekretariat for bibliotekutvikling, har vært prosjektleder for omgjøringsarbeidet. Hun forteller at dette vil være et stort løft for Nasjonalbibliotekets muligheter til å formidle Nasjonalbibliotekets samlinger og formidle kulturarven ut til offentligheten.

Monica Helvig har ledet arbeidet med omgjøringen av publikumsområdene i Nasjonalbiblioteket.

– Jeg tror også at det arbeidet vi gjør på Nasjonalbiblioteket vil kunne være til inspirasjon for andre bibliotek når det gjelder å legge til rette for arrangement, sier Monica Helvig. Vi vil selvsagt ta med kunnskapen fra det arbeidet vi gjør her ut i møte med bibliotekene.

I åpningsuka blir det arrangementer hver dag om alt fra kjærlighetsbrev til sjømonstre. Utover høsten kommer blant andre Siri Hustvedt, Tor Bomann-Larsen, Atle Antonsen, Gerd-Liv Valla, Solveig Kringlebotn, Nils Petter Molvær, Hanne Ørstavik, Erling Sandmo, Don Martin og Tariq Ali for å formidle kulturhistorie på Nasjonalbiblioteket i Oslo. Monica Helvig understreker at flere rundt om i hele landet også kan nyte godt av det omfattende programtilbudet.

– Vi har lagt til rette for at de arrangementene vi har her i Oslo kan strømmes slik at de kan ses over hele landet, og vi tror at mange bibliotekfolk vil kunne ha glede av det omfattende programmet som det nå legges opp til. I tillegg til å ønske velkommen til et omfattende program i forbindelse med nyåpningen av bygget i Oslo, vil vi også invitere bibliotek til å komme på omvisning i bygget i forbindelse med studiebesøk og lignende, avslutter Monica Helvig.

Se hele programmet her.