Webløftskolen 2: Fyll nettsiden med innhold

Velkommen til Webløftskolen 2!

I dette kurset lærer du hvordan du fyller Webløft-siden med relevant innhold.
Læringsmål

Kunne fylle Webløft-siden med relevant innhold.


Innhold

Webløftskolen del 2 består av elleve leksjoner. Hver leksjon innholder en videosnutt på circa to minutter og en oppgave. Du kan fritt bla mellom ulike leksjoner, men du vil få størst utbytte om du tar kurset i sin helhet og utfører endringer på Webløft-demosiden eller direkte på nettsiden til ditt bibliotek.


Varighet

Kurset er stipulert til to timer.


Krav

For å kunne utføre oppgavene knyttet til hver leksjon trenger du en admin-bruker til en Webløft-side.

Du kan bruke din eksisterende admin-tilgang til Webløft-siden til ditt bibliotek. Vær gjerne innlogget på siden i en egen fane mens du gjennomfører kurset. Alternativt kan du lage en admin-bruker på en Webløft-demoside mens du gjennomfører kurset. Denne brukeren vil gi deg admin-rettigheter på en standard Webløft-side i 24 timer. Alle endringer du gjør vil slettes etterpå.

Hvordan lager jeg en demobruker?

Gå inn på nettkursdemo.no

Skriv inn e-postadressen din i feltet den røde pilen peker på og trykk Opprett. Du vil nå få tilsendt en bekreftelsesmail (sjekk søppelpost hvis den ikke kommer i innboksen). Når du trykker på lenken i e-posten får du direkte admin-tilgang til demosiden og er klar for å gjøre oppgavene.


Kursprodusenter

Kurset er utviklet av Buskerud fylkesbibliotek i samarbeid med Telemark fylkesbibliotek våren 2019 og publisert august 2019. Ta kontakt på buskfyb@bfk.no hvis du har spørsmål.


Kursmateriell

Du finner manus til alle videoene her.

Start kurset