apr

Utvidet tilgang til Nettbiblioteket: Nye tjenester og bruk av kunstig intelligens i Nasjonalbiblioteket

• Dette event har allerede funnet sted.

Bli med på digitalt påfyll for faglig inspirasjon og orientering. I dette webinaret vil Inger Stenersen snakke om Nasjonalbibliotekets samling og hvordan man får utvidet tilgang til det digitaliserte materialet.

Dato: Torsdag 28.april
Tidspunkt: 09:00 - 09:45
Se arrangementet live: Klikk her!
Sted: Digitalt
, .
Arrangører: Agder fylkesbibliotekNasjonalbiblioteket
Meld meg på

Om arrangementet

Store deler av Nasjonalbibliotekets digitale samlinger er tilgjengelig for alle, mens andre deler av innholdet krever at bestemte vilkår er oppfylt. Hva det gis tilgang til er regulert av norsk lov, og av hvilke avtaler Nasjonalbiblioteket har med rettighetshaverne.

Samlingen: Inger Stenersen fra Nasjonalbiblioteket vil snakke om samlingen og hvordan man får utvidet tilgang til det digitaliserte materialet.  Pålogging til både Avistjenesten og pliktavlevert materiale blir presentert. Vi ser på hvilke materialtyper som ligger ute, og hvordan man navigerer i de ulike typene.

Kunstig intelligens: Nasjonalbiblioteket har tatt i bruk kunstig intelligens for å bedre tilgangen til materialet, og gjøre noe av det eldste materialet lettere å tyde.  En av de nye tjenestene, Maken, kan ved hjelp av kunstig intelligens finne bøker eller bilder som ligner på hverandre.

Digitalt påfyll er en del av det nasjonale samarbeidsprosjektet Formidlingskompetanse i folkebibliotek (FiF), og åpent for alle interesserte for faglig inspirasjon og orientering. Meld deg på og følg webinaret fra PC eller mobil.

Agder fylkesbiblioteket har utviklet konseptet som nå tas videre i prosjektet Formidlingskompetanse i folkebibliotek (FiF) – som et tilbud til bibliotek i hele landet! Agder står fortsatt som redaktør for tilbudet, og tar imot ønsker og innspill om innhold.