mai

Fagseminar – Christian Kaaber: Bibliotek i opplysningstidens Danmark

• Dette event har allerede funnet sted.

Fagseminar om bibliotekene i Danmark i opplysningstiden. Den danske bokhistorikeren Christian Kaaber har skrevet kapitlene om perioden fra 1536 til 1793, og foreleser på fagseminaret. Seminaret er gratis, men med påmelding på sidene til NB

Fagseminar: Christian Kaaber - bibliotek i opplysningstidens Danmark

Dato: Onsdag 11.mai
Tidspunkt: 13:00 - 15:00
Se arrangementet live: Klikk her!
Sted: Nasjonalbiblioteket
Henrik Ibsens gate 110, 0255 Oslo.
Vis kart
Arrangør: Nasjonalbiblioteket i samarbeid med Norsk bok- og bibliotekhistorisk Selskap.
Meld meg på

Om arrangementet

Fortellingen om bibliotekenes historie er tett sammenvevd med opplysningens og demokratiets historie og er knyttet til oppåpningen av bibliotekene.  Dette er hovedtesen i den første samlede historien om bibliotekene i Danmark.

Den danske bokhistorikeren Christian Kaaber har skrevet kapitlene om perioden fra 1536 til 1793, da Norge var en del av det dansk-norske tvillingriket. I løpet av denne perioden fikk bibliotekene større betydning i offentligheten samtidig som befolkningens leseferdigheter økte.

Christian Kaaber er bok- og litteraturhistoriker og tilknyttet Vangsgaards Antikvariat i København.

Arrangementet strømmes direkte på nb.no og på Facebook. Du trenger ikke billett for å se den digitale sendingen.