Bibliotekseminaret i Stavanger 2021

Biblioteket som demokratisk arena

Hva er det politikere og byråkrater snakker om når de snakker om «biblioteket som demokratisk arena»? Hva gjør bibliotekene unike som demokratiske arenaer, og hva hindrer bibliotekene i å være gode demokratiske arenaer? Hvordan løser vi oppgaven «biblioteket som demokratisk arena» i praksis?

Dato: Onsdag 22.september
Tidspunkt: 09:00 - 12:00
Se arrangementet live: Klikk her!
Sted: Sølvberget bibliotek og kulturhus, Stavanger
Sølvberggata 2, 4002 Stavanger.
Vis kart
Arrangører: Rogaland fylkesbibliotekNorsk bibliotekforening, avdeling RogalandSølvberget
Meld meg på

Om arrangementet

09:05 – 09:50: Hva er det politikere og byråkrater snakker om når de snakker om «biblioteket som demokratisk arena»? ved Håkon Larsen

10:00 – 11.05:  Hva gjør bibliotekene unike som demokratiske arenaer? Hva er det som hindrer bibliotekene i å være gode demokratiske arenaer? Ragnar Audunson m/flere.

11:15 – 12:00: Samtale: Hvordan løser vi oppgaven «biblioteket som demokratisk arena» i praksis?
Samtaleleder: Vidar Lund

Panel: Per Aleksander Solheim, Svein Arne Tinnesand,  Jannicke Røgler

Håkon Larsen: Professor i bibliotek- og informasjonsvitenskap ved OsloMet. Medforfatter av artikkelen Den digitale offentligheten i kultur- og bibliotekpolitikken (Nordic Journal of Library and Information Studies. 2020, 1 (2), 18-33)

Ragnar Audunson: Professor emeritus i bibliotek- og informasjonvitenskap, OsloMet